1 advent

Igår var det äntligen dax för 1 advent. Det är dagen som jag/vi traditionellt julpyntar hela lägenheten. Allt förutom granen sätts upp. Love it. Till min makes förtret spelar jag även julmusiken från och med advent. Hehe. Men jag tycker att det är lagligt att spela julmusik när pyntet är uppe. Sådeså.I veckan finns lite allt möjligt att göra. Imorgon ska jag först till frissan och sen på julbord med jobbet på kvällen. Ska bli väldigt trevligt.
I helgen ska jag och maken ut och äta på lördagskvällen för att fira hans födelsedag lite i förväg.
Söndagen är ingen vilodag för då kommer makens familj och vill fira honom dom med.

För att inte tala om allt kul man kan göra de andra dagarna i veckan. Julbaka, slå in klappar, skicka julkort med mera. Bara massor av roligt som hör julen till.

Ja som det ser ut nu kommer det bli en angenäm vecka :)

Javisst ja...

Vi köpte sängen! Visst är det ovant att sova på en ny säng men jag tror att denna kommer bli en riktig höjdare när man väl är van. Den som ändå fick lägga sig och sova ikväll men nej arbetet kallar. Imorgon ska jag ta igen det och sova rikigt gott!
Sängdrömmar

Nyligen har maken och jag kommit på att en ny säng vore att rekommendera.
Idag har vi tagit tillfället i akt och varit ute på sängjakt.
Jösses va många sängar som inte faller mig i smaken.
För mjuka är det vanligaste felet jag hittar på sängarna i butikerna. Den här gången ska jag vara petig i mitt val av säng. Vore himmelskt med en ställbar säng. Och varför inte?
Ska vi nu köpa en ny som ändå kommer kosta massa pengar så varför inte köpa en riktigt ordentlig säng?
En sån som man kan sova gott i och slippa värk i nacke, axlar och rygg.
Ja just det, varför inte. Hittade en säng som stämde in på alla våra önskningar.
Den är fast, ställbar, man ligger skönt, fin design, den är inte för låg, passar bra in i vårt sovrum.
Just nu är den på bra pris också eftersom den är månadens erbjudande på sängjätten.
Vi är väldigt sugna på denna säng, alla andra sängar bleknade lite i jämförelse.
Visst det fanns dyrare sängar som var ställbara men det var bara den här som kändes rätt.
Vi har helgen på oss att fundera. SVÅRT men vääääldigt lockande.
GRAN CANARIA

Nu har vi varit hemma ett tag från våran härliga semester.
Vi åkte som sagt 27 oktober och var där tills 3 nov.
En helt underbart perfekt vecka med kanonväder och trevligt sällskap. Hotellet var en dröm. Maten var god, rummet var fint, sängarna var sköna och dom hade en helt otroligt fin relaxavdelning tillgänglig endast för vuxna. Så skönt.

De flesta dagarna flöt vi omkring på hotellet och badade och solade. Allting ingick som sagt så man blev rejält bortskämd hela dagen lång. Aldrig att vi har haft det SÅ bekvämt en semester.

Såklart spenderades inte riktigt hela semestern på hotellet. Vi utforskade stans shoppingmöjligheter, bäst var tisdagsmarkanden som var enorm. Det var väl där vi gjorde den mest seriösa shoppingen till slut.

Lördagen åkte vi buss till playa del ingles och shoppade. Senare på dagen tog vi en glasbottnad båt till puerto rico och till sist på kvällen tog vi taxi till maspalomas casino. En riktigt hektisk dag med mycket åkande.

Söndagen var mycket lugnare, då hade vi spa dag jag och  maken min. Vi började med rasoul. Det är ett ångbad som man först smörjer in sig i lera och salt och sen sitter man i en vacker kupol i mörkret och ångar. Efteråt duschar man av sig och smörjer in sig i olja. Jättegött.
Resten av dagen spenderades till sol och bad och på kvällen hade vi bokat massage. Har aldrig vågat mig på massage förut för jag har varit rädd att det ska göra ont i ryggen. Men va skönt det va.
Så avslappnad man blir i ryggen av varma oljor och massage. Ska jag absolut göra fler gånger. Dock lär det väl inte bli lika billigt som på det hotellet när man är hemmavid men men.

När vi till sist var tvugna att avsluta semester och åka hem på onsdagen var vi väldigt nöjda och belåtna med semestern men helst hade man krupit ner i den sköna sängen igen och stannat en vecka till.På bilden ser ni solnedgång sett från vårat hotellrum med havsutsikt.

Dagen efter hemkomsten packade vi om väskorna och for till Gotland och bästa vännen med familj. Hennes lille skrutt har fyllt ett år och det var det som skulle firas. Bästa vännen och jag tog tillfället i akt att fira vårat lilla jubileum på 10 års vänskap genom att gå ut och äta på fin restaurang tillsammans. God mat och gott sällskap. Nice.

Som alltid är det roligt att hälsa på sin bästa vän och umgås med hennes familj. Dock är det trist att åka hem och veta att det dröjer innan vi får umgås igen :(

På gotland stannade vi till söndag och nu är vi tillbaka hemma sen ett par dagar och tillbaka till verkligheten med mörka november och jobblunken, men dock som sagt glada och nöjda över våra semestrar både utomlands och i sverige.RSS 2.0