Nu tändas tusen juleljus

Idag är det första advent och i hemmen runt omkring landet pyntas det för fullt. Adventsljusstakar och stjärnor brinner så fint i våra fönster. I vårt krypin är det full jul som gäller. Vi har pyntat upp hela lägenheten och tycker inte alls det är för tidigt att sätta upp allt. En del vet jag sätter bara pynt i fönstret och väntar med resten men så gör inte vi. Vi vill ha jul hela månaden lång :)

Igår var vi på julmarknad med min syster och hennes kille. Trevligt sällskap men marknaden var väldigt liten till vår stora förvåning. De hade skyltat med STOR julmarknad. Hmmm..vart då?

Senare på kvällen lagade min syster en ny spännande rätt som vi aldrig testat förut.
Jättegod. Och så såklart lite kaffe, pepparkakor och julmusik till efterrätt.

Ha en underbar första advent alla mina vänner, nära och kära!
Vinterns sötaste

Idag har maken och jag varit en liten sväng på stan igen. Hade sett en jättesöt kjol på kappahls hemsida och ville gå å testa den. Sagt och gjort. Det var vinterns sötaste kjol absolut så den fick följa med mig hem efter 25% rabatt såklart.
Man ska alltid göra en bra affär trots att man verkligen vill ha varan :)
Kjolen är stickad i grått och beige och kommer passa perfekt med en enkel topp och strumpbyxor eller leggings!Hotellvistelse

I helgen har jag och maken firat hans födelsedag lite i förväg.
Jag hade utan hans vetskap bokat in oss på Hooks herrgård för övernattning och 3rättersmiddag mellan lördag och söndag. Helt fantastiskt fint var det. Jag älskar 1700 & 1800-tal och då har man verkligen bokat in sig på rätt hotell. Maten var jättegod och servicen mycket bra.

På kvällen satt vi i dom fina salongerna och drack kaffe och bara njöt av tillvaron precis som jag kan tänka mig att man gjorde för många hundra år sedan fast då med en kopp te och ganska obekväma men otroligt vackra kläder på sig ;)

Det enda negativa är väl att vi blev väckta kl 02.45 av ett himla liv från rummets telefon som inte ringde med en signal utan bara skrammel. När vi väl förstod vad det var som lät och sprang upp för att svara så var det ingen i andra ändan utan bara brus i telefonen. En liten stund senare hörde jag en smäll som lät som om det kom innifrån rummet. Hmmmm....Planerar julens alla event

Igår gjorde jag färdigt inbjudningarna till makens 35årsdag. Vi har bjudit in närmsta familjen för lite födelsedagsfirande. I år tänkte vi att alla kunde komma eftersom det är en större årsdag. Ska bli så roligt. Inbjudningarna är klara och ivägskickade och nu får vi hoppas att alla har möjlighet att komma. För min del innebär förberedelser för festen bara roligheter.
Jag älskar att planera :)

I lördags betade vi av nästan varenda julklapp vi hade på listan. Bara några få kvar och det känns så himla skönt. Restrerande klappar har jag redan klart för mig vad det ska bli och vart jag ska köpa dem. Det finns så mycket tid till annat i december sen än att leta klappar till alla. Medans alla andra jäktar och stressar så ligger mina klappar inslagna och klara för jul :)
Det är så det ska vara. Då kan jag fokusera på att pyssla med julgodis och annat smått och gott som bara är roligt.

Jultidningar har jag redan köpt en hel drös som jag läser i soffan med filtar och julmust som sällskap. Det är något speciellt med jultidningar!

Finns mycket som händer här i framtiden. Många födelsedagar att fira.
Sen ska vi ju som sagt på julmarknad i tjolöholm också.
Ser verkligen fram emot allt skoj vi ska göra här framåt.

Vad planerar ni andra att göra i vintermörkret?

En liten bild passande för årstiden som komma skall

RSS 2.0