Pang Pang Lucky Luke

Idag har vi varit och besökt High Chaparall 
Vet inte när jag har varit där sist. Det måste varit som barn för jag minns inte mycket utav av det. Kan det vara mellan 15-20 år sedan? Nåt sånt lutar det åt.

Min snälla bror hade ordnat fribiljetter så det var bara att glida före i kön och in i westernstaden.
Vi åkte såklart ångloket och var med om rånet. Det är ett absolut måste när man är på chaparall tycker jag hihi.

Sen strax efter det var det western show. Hej och hå tänt var det här. Fy sjuttan vad det smäller om den showen. Det är explosioner, pistolskott och krutrök så det gör ont i öronen minsann.
Men men det är också ett sånt där måste som sagt. Lucky luke showen hade visst varit innan vi kom så den missade vi tyvärr.

Affärerna var också tvunget att besöka. Helst allihopa. Jag fick ett habegär inne på prylaffären och var tvungen att köpa mig en bahytt. Vad ska jag ha den till? hmmm vet inte men den var så söt och jag rycktes med av atmosfären. Försökte få brorsans tjej att köpa en också men hon hade inte samma habegär riktigt hehe.

En lucky luke hamburgare senare bestämde vi oss för att åka och kolla på mudrace.
Då hade vi redan varit i parken i många timmar.
Så bror min och jag tog våra respektive och åkte dit.
Det är off road meet hela helgen på chaparall och det ville vi gärna se lite av.


Nu är man hemma och det är snart daxs för att nana. Måste säga att det var riktigt roligt att som vuxen göra något man gjorde som barn och se det med andra ögon.




Så där som mumin

Min syster har i många år samlat på muminmuggar och har nu en ganska stor samling av dom.
Har blivit en del muggar i present till henne under åren.
Varje gång man har stått och klämt på en mugg och tänkt köpa i present till henne så har jag alltid blivit sugen på att köpa till mig själv också.
Funderar starkt på att samla på dessa söta muggarna jag med. Man kan ju alltid köpa dom till riktigt vettiga priser när man åker på kryssning :) eller på outlet kanske?
Samla på något speciellt är roligt och de här godingarna är ju kalasfina att duka med när man har gäster ex




Fotografdrömmar

Nu har jag gjort slag i saken och börjat förverkliga en liten dröm som jag har. Att kunna fota riktigt fina bilder.
Så igår när vi var i jkpg för att hämta våran tv gick vi in på olika affärer för att kolla in den systemkameran som jag vill ha. Hade kollat upp hemma vart den var billigast (såklart) och vart man fick bäst pris på försäkring.
Det slutade med att jag köpte kameran med väska, kort och försäkring på elgiganten.
Där fick jag bäst pris helt enkelt.

Det fiffiga är att jag redan har fått chans att testa vad den går när vi var på gotland.
Bästisen som också vill kunna ta proffsigare bilder har införskaffat sig en likadan för ett tag sedan.

Kameran är inte den värsta och dyraste på marknaden men man får ju börja någonstans och då är nog den här modellen perfekt. Den har vunnit pris tidigare och fått bra recensioner, bättre än andra billigare modeller så jag är nöjd med mitt val.




Besök hos bästisen

Torsdag den 12 åkte jag och mannen som planerat till Gotland för att hälsa på min bästis med familj och gå på medeltidsveckan. Vi hade jättetrevligt. 
I torsdags kom vi fram redan vid 14.00 vilket är jätteskönt då man annars brukar vara där mitt i natten när båtarna går som vanligt. Den dagen gick mest åt till att prata prata prata. Vi ses ju så sällan och även fast man pratar i telefon så är det inte samma sak som att sitta tillsammans och umgås över en kopp kaffe.

På dagarna har vi varit på medeltidsmarkanden eller på upptäcktsfärd på ön. Vi har varit på fårö och besökt kutens bensin och tittat på raukar bland annat. På söndagen när vi åker hem har vi en liten tradition, då åker vi alltid till glassmagasinet timmarna innan båten går och får beslutsångest över vilken av de 140 sorterna man ska välja denna gång ;)

Vädret har varit kanonfint. Strålande sol och väldigt varmt. Skönt, det kändes verkligen som en riktig semester när vädret är som om man vore utomlands. Och på nåt sätt är man det. Gotland är inte som något annat ställe i sverige så man måste ju befinna sig utomlands fast ändå inte ;)





Haha vad säger du om den mad!?!


Pappersbröllop

Idag firar jag och älsklingen pappersbröllop, dvs att vi har varit gifta i 2 år!
I detta nu håller jag på att göra mig iordning för kvällen. Vi ska ut och äta middag på min favorit restaurang här i stan. Sen ska maken min få en present som jag knåpat på.

Vår bröllopsdag var den bästa dagen i mitt liv. Den var helt perfekt.
Helt klart värd ett års planering och alla pengar i världen.
Jag skulle gärna göra om det med samma make. Tänk om man kunde gifta sig flera gånger med olika teman.
En av de gångerna hade definitivt blivit old western tema. Bröllop är för underbart.


GRATTIS på 2årsdagen min älskade make!


Höstfin

Hittade häromdan en jättesöt klänning på ellos som jag tyckte var hösten -10.
En klänning i brunmelange.
Skulle inte den här passa med leggings och några fina skor?
Att spara eller inte spara det är frågan.
Har den hemma nu och måste antingen behålla eller skicka tillbaka.
Nackdelen och fördelen är att den är väldigt enkel. Nackdel för att som den är säger den inte mycket men fördel för att det går att ha accesoarer som säger mer.
Hmmmm.....Vilka stooora problem man har ;)





Vad kommer ni själva handla in som höstnytt till garderoben?


I dimman

Mitt i långveckan med andra ord. Alltid lika tufft att veta att man har 5 långa nätter att avverka på en vecka. Puh!
Moroten är som sagt att man sedan är ledig 9 nätter efteråt. En stor extra morot är att nästa vecka blir det GOTLAND igen och medeltidsveckan. Ska bli så roligt att få hälsa på bästaste vännen med familj igen och att maken denna gången följer med så jag slipper sakna honom också :) Perfekt!

Min medeltidsklänning är gammelrosa med beiga kilar. Maken kommer ha linnebyxor och storskjorta typ. Några medeltidsskor har vi inte men men det går att dölja med långa byxor eller lång klänning ;)

Så denna vecka kommer det hända väldigt lite. Jobba, sova, äta och sova lite till. Det går åt mycket sömn för att orka igenom långveckan minsann.



RSS 2.0